Το Κρεμλίνο επέμεινε σήμερα ότι η Ρωσία θα πετύχει τους στρατιωτικούς της στόχους στην Ουκρανία, στην πρώτη δημόσια απάντηση στα σημαντικά κέρδη της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα, όταν ερωτήθηκε εάν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εμπιστοσύνη στην ηγεσία του στρατού του, απαντώντας ότι η «ειδική επιχείρηση» θα συνεχιστεί έως ότου πετύχει τους στόχους της.
«Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Και θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που ορίστηκαν αρχικά».
«Φυσικά, οι όποιες ενέργειες του στρατού που εκτελούνται στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης αναφέρονται στον Ανώτατο Διοικητή», δήλωσε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στον Πούτιν.
«Ο πρόεδρος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας και όλους τους στρατιωτικούς διοικητές. Δεν μπορεί να γίνεται κάτι άλλο κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε.
Ήταν η πρώτη αντίδραση από το Κρεμλίνο στην ουκρανική αντεπίθεση την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία το Κίεβο υποστηρίζει ότι ανακατέλαβε πάνω από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών σε διάστημα μερικών μόνο ημερών.