Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Παθολογικό ψεύτη» αποκάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον πολίτης με αφορμή το Partygate

Μοιραστείτε το

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, τον οποίο αποκάλεσε «παθολογικό ψεύτη» ένας χρήστης του διαδικτύου, υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των partygate και υποστήριξε ότι «δεν θα ήταν υπεύθυνη πράξη» εκ μέρους του να παραιτηθεί, παρά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται ακόμη και από το ίδιο το κόμμα του.

«Γιατί να σας πιστέψουμε αφού αποδείχτηκε ότι είστε παθολογικός ψεύτης;» Αυτή η ερώτηση τέθηκε ευθέως, σε μια συνέντευξη στον δημοφιλή εκπαιδευτικό ιστότοπο mumsnet.com, όπου κυριάρχησε η υπόθεση των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός απάντησε ότι «διαφωνεί με το συμπέρασμα» του συνομιλητή του και είπε ότι βρίσκεται στην εξουσία «για να επιτύχει αποτελέσματα».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα ήταν υπεύθυνο πράγμα εκ μέρους μου να εγκαταλείψω το σχέδιο που υλοποιώ, δεδομένων όσων συμβαίνουν. Πρέπει να μαθαίνουμε (από όσα έγιναν), να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και να πηγαίνουμε παρακάτω», ανέφερε.

Η έκθεση, την περασμένη εβδομάδα, μιας ανώτατης δημόσιας λειτουργού που κατέγραψε τις παραβιάσεις των κανονισμών κατά τη διάρκεια της καραντίνας από την Ντάουνινγκ Στριτ, αντί να βάλει τέλος στο σκάνδαλο, ώθησε και άλλους να ζητήσουν την παραίτηση του Τζόνσον. Χρειάζεται να κατατεθούν 54 επιστολές από Συντηρητικούς βουλευτές στην αποκαλούμενη «Επιτροπή 1922» του κόμματος προκειμένου να τεθεί ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Τζόνσον. Περίπου 30 έχουν ζητήσει δημοσίως την απομάκρυνσή του αλλά είναι άγνωστο πόσοι έχουν υποβάλει τέτοιες επιστολές.

Στην περίπτωση που ο Τζόνσον καταψηφιστεί από το κοινοβούλιο, το κόμμα θα επιλέξει τον νέο ηγέτη του (και πρωθυπουργό) με εσωκομματικές εκλογές.

Ο Τζόνσον, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο για τα πάρτι –κάτι πρωτοφανές για εν ενεργεία πρωθυπουργό– είπε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα συνέβησαν αλλά επιμένει ότι έχει καθήκον «να συνεχίσει το έργο του».

Λόγω του σκανδάλου η δημοτικότητά του έπεσε και στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στις αρχές Μαΐου οι Συντηρητικοί υπέστησαν βαριά ήττα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.