Ουκρανία: Σφοδρή ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο – 8 νεκροί
Η Ρωσία εξαπέλυσε νωρίς την Παρασκευή μεγάλη επίθεση με drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους στο Κίεβο και δύο ακόμη στον νότο, σε πλήγματα που στόχευσαν ενεργειακές εγκαταστάσεις, πολυκατοικίες και υποδομές, όπως δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 430 drones και 18 πυραύλους, ενώ η Ουκρανία ανταπέδωσε με επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις κατά της πρωτεύουσας μέχρι στιγμής.
Οι ουκρανικές αρχές σημείωσαν ότι τα περισσότερα drones και οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν, αλλά τα συντρίμμια και οι πυρκαγιές προκάλεσαν ζημιές σε πολυκατοικίες, σχολεία, ιατρικά κέντρα και διοικητικά κτίρια σε εννέα συνοικίες της πόλης, που αριθμεί περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους.
Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κίεβο, που αποτέλεσε το κύριο στόχο των επιθέσεων. Ρωσικά drones έπληξαν επίσης την παραθαλάσσια πόλη Τσορνομορσκ, σκοτώνοντας δύο άτομα, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη.
❗️This was one of the worst, most devastating attacks on Kyiv in the entire war. The city was under nonstop fire for nearly seven hours. pic.twitter.com/cFaCMCcZKp
— Saint Javelin (@saintjavelin) November 14, 2025
«Μόνο η πίεση – με κυρώσεις και δύναμη – μπορεί να αναγκάσει τη Ρωσία να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο, έναν πόλεμο που κανείς εκτός από τους ίδιους δεν χρειαζόταν ποτέ», δήλωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι στόχος επλήγη και η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν από συντρίμμια ισκαντέρ πυραύλου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι δυνάμεις του χτύπησαν ενεργειακές εγκαταστάσεις και συγκροτήματα παραγωγής όπλων στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, σε απάντηση σε ουκρανικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας.
Φλόγες υψώθηκαν σε διάφορα σημεία του Κιέβου κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς σειρά επιθέσεων με drones και πυραύλους έπληξε την πόλη, ενώ φωτογραφίες έδειχναν ανθρώπους να συγκεντρώνονται στους δρόμους ανάμεσα σε συντρίμμια.
Ο Τιμούρ Τκατσένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ανέφερε ότι τουλάχιστον 34 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, ενώ μια έγκυος γυναίκα περιλαμβάνεται στους εννέα που νοσηλεύονται.
Another night of horror, with heavy airstrikes on Kyiv.
Putin doesn’t want to negotiate for peace, but uses terror to break the Ukrainian people.
Aggression and terror shouldn’t pay off in Europe. This would make all of Europe less secure.
ALL countries must fully support 🇺🇦! pic.twitter.com/ZCoSJ0vqjx
— Ruben Brekelmans (@DefensieMin) November 14, 2025
πηγή: reuters
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης