Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Διπλασιάζεται η τιμή του εισιτηρίου στο μετρό του Παρισιού

«Αν δεν είναι οι επισκέπτες που πληρώνουν, θα είναι ο φορολογούμενος», υποστήριξε Γαλλίδα αξιωματούχος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Μοιραστείτε το

Οι τιμές των εισιτηρίων του μετρό στο Παρίσι θα διπλασιαστούν σχεδόν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, όπως δήλωσε την Τρίτη (28/11) ο πρόεδρος της περιφέρειας της γαλλικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι με πάσο θα προστατευθούν από την προσωρινή αύξηση και οι επισκέπτες θα χρεωθούν «μια δίκαιη τιμή».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, προειδοποίησε, την περασμένη εβδομάδα, ότι οι υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών, οι οποίες παρέχονται από την περιφερειακή Αρχή, θα είναι ανεπαρκείς κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Η πρόεδρος της περιοχής, Βαλερί Πεκρές, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής: «Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η περιοχή Ιλ ντε Φρανς θα αυξήσει δραματικά την προσφορά της στις μεταφορές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κάτοικοι υποστηρίζουν αυτό το κόστος. Θα δημιουργήσουμε ένα νέο πάσο, το πάσο “Παρίσι 2024”, που θα επιτρέπει στους επισκέπτες να ταξιδεύουν σε ολόκληρη την περιοχή Ιλ ντε Φρανς. Θα κοστίζει 16 ευρώ την ημέρα και έως 70 ευρώ την εβδομάδα. Είναι η δίκαιη τιμή».

Ακόμα, η ίδια είπε ότι ένα εισιτήριο για μία διαδρομή με το μετρό θα κοστίζει 4 ευρώ για την περίοδο από τις 20 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής με συνήθη μηνιαία ή ετήσια κάρτα δεν θα επηρεαστούν. Μια μηνιαία κάρτα κοστίζει κανονικά 84,10 ευρώ, ενώ η απλή διαδρομή κοστίζει σήμερα 2,10 ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.