Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2026

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για σειρά πληγμάτων στη Σαουδική Αραβία

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο του Νταμάμ, «Βασιλιάς Φαχντ» στην Ανατολική Επαρχία της χώρας δέχθηκε και σήμερα, Κυριακή (11/10) επίθεση, λίγη ώρα αφότου οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν το αεροδρόμιο.

«Η εκτίμηση των ζημιών και ο έλεγχος της ασφάλειας των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, σε συντονισμό με τις αρμόδιες Αρχές», ανέφερε σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Οι φιλοϊρανοί αντάρτες της Υεμένης ανέλαβαν νωρίτερα σήμερα την ευθύνη για μία σειρά επιθέσεων κατά των αεροδρομίων του Ριάντ και του Νταμάμ και κατά σαουδαραβικών ενεργειακών εγκαταστάσεων, μία ημέρα μετά την επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου της σαουδαραβικής πρωτεύουσας, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άτομα και να τραυματιστούν 300.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή