Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Άντονι Φάουτσι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Μοιραστείτε το

Μετά από σύμβουλος επτά προέδρων των ΗΠΑ και μισό αιώνα στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ο Άντονι Φάουτσι γνωστοποίησε πως τον Δεκέμβριο θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Την είδησε επιβεβαίωσε και ο Τζο Μπάϊντεν. 

Ο 81χρονος Φάουτσι, ο οποίος είχε αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του ως κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, της οποίας ηγείται εδώ και 38 χρόνια.

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Κυριακής, είπε ότι «δεν αποσύρεται με την κλασική έννοια», αλλά θα αφοσιωθεί στα ταξίδια, τη συγγραφή και την ενθάρρυνση των νέων να εισέλθουν στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

«Εφόσον είμαι υγιής και είμαι ενεργός, όπως είμαι, και είμαι παθιασμένος, θέλω να κάνω κάποια πράγματα έξω από τη σφαίρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία και τη διορατικότητά του για τη δημόσια υγεία και τις δημόσιες υπηρεσίες για να «εμπνεύσει τη νεότερη γενιά».

Η επιβεβαίωση από τον Μπάιντεν

Λίγες ώρες αργότερα την παραίτηση του Άντονι Φάουτσι επιβαίωσε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν, πλέκοντας το εγκώμιο για τον 81χρονο επιστήμονα.

«Μπορούσα να του τηλεφωνήσω οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για τη συμβουλή του, καθώς αντιμετωπίζαμε αυτήν την πανδημία που συμβαίνει μια φορά ανά γενιά. Η αφοσίωση στο έργο είναι ακλόνητη και το κάνει με απαράμιλλο πνεύμα, ενέργεια και επιστημονική ακεραιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.