Ο Τραμπ απορρίπτει δημοσίευμα για κινεζική παροχή δορυφορικών εικόνων στο Ιράν – «Και εμείς κατασκοπεύουμε την Κίνα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το Ιράν απέκτησε από κινεζικές οντότητες δορυφορικές εικόνες αμερικανικής βάσης στην Ιορδανία, πριν από την επίθεση του Ιουλίου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτικών.
Πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες αφορούσαν την επίθεση στην Ιορδανία.
Ερωτηθείς εάν θα θέσει το ζήτημα στην επικείμενη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο Τραμπ δεν απάντησε ευθέως. Αντίθετα, εξίσωσε τις δραστηριότητες παρακολούθησης της Κίνας με εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Ουσιαστικά κάνουν ό,τι κάνουμε κι εμείς», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους που επέβαιναν στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One. «Όταν λένε ότι η Κίνα μας κατασκοπεύει, λέω ότι έχουν δίκιο, και εμείς τους κατασκοπεύουμε».
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να συναντηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και το Πεκίνο δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως μέχρι στιγμής ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί.
Ο Τραμπ επανέλαβε παράλληλα την εκτίμησή του ότι διατηρεί καλές σχέσεις με τον Σι Τζινπίνγκ.
«Νομίζω ότι έχει συμπεριφερθεί λογικά και κι εμείς συμπεριφερόμαστε λογικά», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ μετά το ταξίδι του στην Ιρλανδία.
Πηγή: Reuters
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης