Ο Στάρμερ συγκαλεί τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους συμμάχους της Ουκρανίας

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ θα προεδρεύσει αργότερα σήμερα Τρίτη (25/11) σε τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους συμμάχους της Ουκρανίας που συμμετέχουν στον λεγόμενο «συνασπισμό των προθύμων».

Σύμφωνα με το Λονδίνο, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη στήριξη των ειρηνευτικών προσπαθειών και στην ανάγκη για μια «δίκαιη και διαρκή λύση» στον πόλεμο. Ο βρετανός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η εξέλιξη των συνομιλιών «αφορά άμεσα και το Ηνωμένο Βασίλειο», δεδομένου του αντίκτυπου που έχει η σύγκρουση στην οικονομία και την ασφάλεια της χώρας.

Ο Κιρ Σταρμερ και άλλοι δυτικοί ηγέτες είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για το αρχικό 28-σημείων ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πριν από τις συνομιλίες στη Γενεύη, εκφράζοντας ανησυχία για ενδεχόμενο περιορισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία

Πηγή: ertnews.gr

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή