Ο Πούτιν αγνοεί το τελεσίγραφο Τραμπ: «Θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να πετύχει τους στόχους του»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι η Δύση να εμπλακεί σε συνομιλίες ειρήνης με τους όρους του. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν τρεις πηγές κοντά στο Κρεμλίνο που μίλησαν στο Reuters, μετά τις απειλές και το τελεσίγραφο 50 ημερών του Ντόναλντ Τραμπ για μια συμφωνία ειρήνης. Μάλιστα, καθώς ο ρωσικός στρατός προελαύνει στα ανατολικά της Ουκρανίας, ο Ρώσος Πρόεδρος θα επιδιώξει να επιτύχει περαιτέρω εδαφικά κέρδη, ισχυροποιώντας τη θέση και αυξάνοντας τις εδαφικές του απαιτήσεις.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να εκτιμά πως η ρωσική οικονομία και ο στρατός της χώρας είναι αρκετά ισχυροί για να αντέξουν οποιαδήποτε νέα μέτρα της Δύσης.

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ εξέφρασε την ενόχλησή του για την άρνηση του Πούτιν να συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός και απείλησε με νέες κυρώσεις τη Ρωσία, αν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία ειρήνης εντός 50 ημερών. Παράλληλα ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα πουλάνε όπλα στους Ευρωπαίους, τα οποία στη συνέχει θα μπορούσε η ΕΕ να τα δώσει στην Ουκρανία.

Οι τρεις πηγές με γνώση των σκέψεων στο Κρεμλίνο δήλωσαν ότι ο Πούτιν δεν πρόκειται να σταματήσει τον πόλεμο υπό πίεση και πιστεύει ότι η Ρωσία, η οποία ήδη έχει επιβιώσει από τις σκληρότερες κυρώσεις της Δύσης, μπορεί να αντέξει ακόμα μεγαλύτερες οικονομικές πιέσεις, ακόμα και δασμούς των ΗΠΑ κατά αγοραστών ρωσικού πετρελαίου.

«Ο Πούτιν πιστεύει ότι κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά μαζί του για τις λεπτομέρειες μιας ειρηνευτικής συμφωνίας – ούτε καν οι Αμερικανοί – και θα συνεχίσει μέχρι να πάρει αυτό που θέλει», είπε μία από τις πηγές.

Παρά τις τηλεφωνικές επαφές με τον Τραμπ και τις επισκέψεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, στη Ρωσία, ο Πούτιν θεωρεί ότι δεν υπήρξαν ουσιαστικές συζητήσεις για τις βάσεις μιας ειρήνης. «Εκτιμά τη σχέση με τον Τραμπ και είχε καλές συζητήσεις με τον Γουίτκοφ, αλλά τα συμφέροντα της Ρωσίας προηγούνται», ανέφερε η ίδια πηγή.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή