Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα μιλήσει με Τραμπ και Πούτιν για ενδεχόμενη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα Παρασκευή (25/7) ότι σκοπεύει να συνομιλήσει με τους ομολόγους του από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι δυνατή η πραγματοποίηση μίας συνάντησής τους στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Με τηλεφωνικές συνομιλίες με τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ) Πούτιν και τον (Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ) Τραμπ εντός αυτής της εβδομάδας, θα δούμε αν μπορούμε να φέρουμε αυτούς τους ηγέτες μαζί στην Κωνσταντινούπολη, αυτή είναι η προσπάθειά μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής.
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα με αφορμή τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ουκρανίας και Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη. «Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Τσιραγάν. Η συνάντηση στο Τσιραγάν διεξήχθη εκ μέρους μου από τον υπουργό Εξωτερικών. Ο υπουργός Εξωτερικών διεξήγαγε τις συνομιλίες εκεί, οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας συναντήθηκαν και διεξήγαγαν τις δικές τους συνομιλίες», προσέθεσε.
Αναφερόμενος στις πυρκαγιές που πλήττουν την Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι οι μαίνονται σε «Καραμπούκ, Σαφρανμπολού, Γκαζιπάσα στην επαρχία της Αττάλειας και Σιβασλί στην επαρχία Ουσάκ».
«Οι πυρκαγιές συνεχίζονται σε αυτές τις περιοχές. Σε αυτές τις περιοχές επιχειρούν 27 αεροσκάφη. Οι πυροσβεστικές δραστηριότητες συνεχίζονται με 105 ελικόπτερα, 6.000 οχήματα και 25.000 πυροσβέστες που συνεχίζουν τον αγώνα. Δυστυχώς, οι νεκροί μας είναι γνωστοί. Οι ήρωες που έμειναν μέσα στον κύκλο της φωτιάς δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από αυτόν», προσέθεσε
Με πληροφορίες από Reuters, CNN Turk
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης