Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ντομάτες με το δελτίο στις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της Βρετανίας

Μοιραστείτε το

Η εταιρεία Asda, η τρίτη σε μέγεθος αλυσίδα σουπερμάρκετ, γνωστοποίησε απόψε ότι προσωρινά θα επιτρέπεται στους πελάτες της να αγοράζουν μόνο μέχρι τρεις συσκευασίες με τομάτες, πιπεριές, αγγούρια, μαρούλια, σαλάτες, μπρόκολα, κουνουπίδια και σμέουρα. «Όπως και άλλα σουπερμάρκετ, αναμένουμε προβλήματα στην προμήθεια ορισμένων προϊόντων που καλλιεργούνται στη νότια Ισπανία και τη βόρεια Αφρική», εξήγησε ένας εκπρόσωπός της.

 

Η αντίπαλη αλυσίδα Morrisons ανέφερε ότι οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν μόνο δύο συσκευασίες με τομάτες, αγγούρια, μαρούλια και πιπεριές από αύριο Τετάρτη. Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναρτώνται πολλές φωτογραφίες με άδεια ράφια. Η μεγαλύτερη έλλειψη παρατηρείται στις ντομάτες.

Η Κοινοπραξία Βρετανικού Λιανεμπορίου (BRC) που εκπροσωπεί όλες τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, ανέφερε ότι τα προβλήματα στον ανεφοδιασμό επηρεάζουν όλον τον τομέα. Η αιτία είναι ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες στη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική δυσχεραίνουν τη συγκομιδή μιας σειράς προϊόντων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.