Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν πάνω από 100 ανθρώπους στην πολιτεία Ζαμφαρά

Μοιραστείτε το

Πάνω από 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, απήχθησαν όταν ένοπλοι έκαναν έφοδο την Κυριακή σε τέσσερα χωριά στην πολιτεία Ζαμφαρά, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ο επίτροπος Πληροφοριών και κάτοικοι.

Οι απαγωγές αποτελούν ενδημικό φαινόμενο στη βορειοδυτική Νιγηρία καθώς περιφερόμενες συμμορίες ενόπλων απάγουν ανθρώπους από χωριά, αυτοκινητοδρόμους και αγροκτήματα και ζητούν λύτρα από τους συγγενείς τους.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάνω από 40 άνθρωποι απήχθησαν από το χωριό Κάνουα στην περιοχή Ζούρμι της Ζαμφαρά, δήλωσε ο επίτροπος Πληροφοριών της πολιτείας Ιμπραχίμ Ντοσάρα και κάτοικος της περιοχής.

Άλλοι 37 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, απήχθησαν στην κοινότητα Κουάμπρε στην ίδια περιοχή, πρόσθεσε ο κάτοικος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για λόγους ασφαλείας.

«Αυτή τη στιγμή το χωριό Κάνουα είναι έρημο, οι ληστές μοιράστηκαν σε δύο ομάδες και επιτέθηκαν στην κοινότητα. Απήγαγαν παιδιά ηλικίας 14 έως 16 ετών και γυναίκες», δήλωσε ο κάτοικος του χωριού Κάνουα.

Στις κοινότητες Γιάνκαμπα και Γκίνταν Γκόγκα στην περιοχή Μαραντούν, τουλάχιστον 38 άνθρωποι απήχθησαν ενώ εργάζονταν στα αγροκτήματά τους, δήλωσαν κάτοικοι.

Ο επίτροπος Πληροφοριών Ντοσάρα κατηγόρησε τους ενόπλους ότι χρησιμοποιούν απαχθέντες ως ανθρώπινες ασπίδες στις αεροπορικές επιδρομές του στρατού.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.