Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2026

Νέα απόπειρα δολιοφθοράς στο ενεργειακό δίκτυο της Γερμανίας: Εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε γραμμές υψηλής τάσης

Flash Reading by Kontra AI
  • Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν σε γραμμές υψηλής τάσης κοντά στο εργοστάσιο Βαϊσβάιλερ, συνοδευόμενοι από επιστολή ανάληψης ευθύνης.
  • Οι αρχές διερευνούν αν ο «τρομοκράτης του ηλεκτρικού ρεύματος Daniel V.» ή μιμητές του κρύβονται πίσω από αυτή την ενέργεια.
  • Η αστυνομία διεξάγει επιχείρηση εξουδετέρωσης και έρευνες, μετά από προηγούμενες δολιοφθορές στο ενεργειακό δίκτυο της Γερμανίας.

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί συνδεδεμένοι σε γραμμές υψηλής τάσης εντοπίστηκαν σήμερα κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βαϊσβάιλερ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Μαζί βρέθηκε και επιστολή ανάληψης ευθύνης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την BILD, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιστολή γράφτηκε από τον «τρομοκράτη του ηλεκτρικού ρεύματος Daniel V.» και θεωρείται πιθανό κάποιος να ενήργησε εκ μέρους του ή να βρήκε μιμητές οι οποίοι επιτίθενται τώρα και σε γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εξουδετέρωσης των εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ η αστυνομία ερευνά την ευρύτερη περιοχή και με τη χρήση drone για την ανίχνευση περαιτέρω πιθανών κινδύνων. Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο απόπειρες δολιοφθοράς στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, τις οποίες ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ απέδωσε σε «κλιματικό εξτρεμισμό». Ως υπεύθυνος αναζητείται ο «τρομοκράτης του ηλεκτρικού ρεύματος Daniel V», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή