Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2026

Ν. Χριστοδουλίδης: Άμεσες απελάσεις για τους δράστες των επεισοδίων

Απαράδεκτα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τα σοβαρά επεισόδια με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε πολυσύχναστο σημείο της Λάρνακας.

Τα επεισόδια φέρεται να ξεκίνησαν από άγρια συμπλοκή ομάδας προσώπων και κλιμακώθηκαν με πυροβολισμούς, προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες και στους καταστηματάρχες. Από το περιστατικό υπήρξαν τραυματισμοί εμπλεκομένων, ενώ οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο σύνδεσης με το οργανωμένο έγκλημα. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως η Αστυνομία ήδη αναζητά και συλλαμβάνει όσους εμπλέκονται στα επεισόδια. Ειδικά αναφέρθηκε στην εμπλοκή αλλοδαπών, υπογραμμίζοντας ότι όσοι εντοπίζονται και δεν είναι δικαιολογημένοι αιτητές ασύλου θα απελαύνονται άμεσα και θα εντάσσονται στη «stop list», μη επιτρέποντάς τους να επανέλθουν στη χώρα. Για τυχόν εμπλοκή Κυπρίων, ανέφερε την ανάγκη για «παραδειγματική τιμωρία».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Φυτιρής, ανακοινώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης σε συνεργασία με την Αστυνομία. Ήδη έχουν συλληφθεί πάνω από 30 άτομα που διαμένουν παράνομα στη χώρα, ενώ δρομολογούνται άμεσες απελάσεις. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι σύντομα θα κατατεθούν νομοσχέδια στη Βουλή για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των διωκτικών Αρχών.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή