Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μολδαβία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Νατάλια Γκαβριλίτσα λόγω Ουκρανίας

Μοιραστείτε το

Η πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Ναταλία Γκαβριλίτα, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (10/2) ότι παραιτείται, μετά από 18 μήνες στην εξουσία. Η Γκαβριλίτα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι “ήρθε η ώρα να ανακοινώσω την παραίτησή μου” δηλώνοντας ότι “κανείς δεν περίμενε πως η κυβέρνηση, που εξελέγη το καλοκαίρι του 2021, θα έπρεπε να διαχειριστεί τόσες πολλές κρίσεις που προκλήθηκαν από τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία“.

“Ανέλαβα την κυβέρνηση με εντολή κατά της διαφθοράς, υπέρ της ανάπτυξης και υπέρ της Ευρώπης, σε μια εποχή που τα κυκλώματα διαφθοράς είχαν καταλάβει όλους τους θεσμούς και οι ολιγάρχες ένιωθαν ανέγγιχτοι”, πρόσθεσε. Ωστόσο, “βρεθήκαμε αμέσως αντιμέτωποι με τον ενεργειακό εκβιασμό και αυτοί που το έκαναν αυτό ήλπιζαν ότι θα υποχωρούσαμε”, δήλωσε, αναφερόμενη στη δραματική μείωση φυσικού αερίου από τη Μόσχα.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας, Maia Sandu, ευχαρίστησε από την πλευρά της την Ναταλία Γκαβριλίτα για τις “τεράστιες θυσίες και τις προσπάθειές της να ηγηθεί της χώρας σε μια εποχή τόσων κρίσεων”.

“Παρά τις πρωτοφανείς προκλήσεις, η χώρα κυβερνήθηκε με υπευθυνότητα, με μεγάλη προσοχή και αφοσιωμένη εργασία”, δήλωσε η Sandu. “Έχουμε σταθερότητα, ειρήνη και ανάπτυξη, εκεί που άλλοι ήθελαν πόλεμο και χρεοκοπία”, σημείωσε ενώ πρόσθεσε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις προκειμένου να ορίσει υποψήφιο για τη θέση του αρχηγού.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.