Meta: Ποιά ήταν η αιτία που έπεσε το Facebook, Messenger και Instagram

Η εταιρεία του Μαρκ Ζουκεμπέργκ, Meta, αποκάλυψε, την Τετάρτη (06/03), ότι η μαζική διακοπή που έπληξε το Facebook, το Instagram και το Messenger την Τρίτη (05/03), προκλήθηκε από «τεχνικά προβλήματα», αλλά δεν διευκρίνισε ποια ακριβώς ήταν αυτά τα τεχνικά «προβλήματα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι πλατφόρμες που ανήκουν στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δεν λειτούργησαν για τουλάχιστον δυόμισι ώρες την Τρίτη (05/03), με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Ένας εσωτερικός συνεργάτης του Facebook δήλωσε ότι τα εσωτερικά τους συστήματα δεν λειτουργούσαν εκείνη τη στιγμή. Ο ψηφιακός πίνακας ελέγχου της Meta έδειχνε «σημαντικές διακοπές» για πολλές από τις υπηρεσίες του. Ως εκ τούτου, βγήκαν εκτός λειτουργίας πολλές από τις εφαρμογές της εταιρείας, όπως είχε συμβεί και το 2021, όταν όλες οι πλατφόρμες της Meta έμειναν εκτός λειτουργίας για επτά ώρες.

Ο Andy Stone, διευθυντής επικοινωνίας της Meta, δημοσίευσε στο X, περίπου μιάμιση ώρα αφότου οι χρήστες ανέφεραν προβλήματα, το εξής: «Νωρίτερα σήμερα, ένα τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε δυσκολία πρόσβασης σε ορισμένες από τις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν για όλους εκείνους που επηρεάστηκαν και ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία». Ωστόσο, η ανάρτηση αυτή προκάλεσε πολλούς χρήστες που ζητούσαν για εξηγήσεις σχετικά με αυτό το «τεχνικό πρόβλημα» αλλά, μέχρι στιγμής, δεν έχουν λάβει κάποια επίσημη απάντηση.

Αν και δεν είναι σαφές ποια εσωτερικά εργαλεία μπορεί να προκάλεσαν τη διακοπή λειτουργίας, τέτοιες τεχνολογίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των οργανισμών. Πρόκειται για λογισμικό που απευθύνεται εσωτερικά και αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται εντός ενός οργανισμού για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών, την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών και την παροχή των πληροφοριών στους υπαλλήλους, που χρειάζονται για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Ένα μικρό λάθος, όπως η προσθήκη του λανθασμένου κώδικα ή εντολής, θα μπορούσε να έχει θέσει εκτός λειτουργίας το Facebook, το Instagram και το Messenger. Αυτό ήταν που προκάλεσε και την επτάωρη διακοπή λειτουργίας το 2021, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ να χάσει τότε περίπου 7 δισεκκατομύρια δολάρια.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή