Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης

Μοιραστείτε το

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν τον Μάιο του 2007 από το θέρετρο Πράια ντα Λουζ.

Οι πορτογαλικές Αρχές κήρυξαν “επίσημα ύποπτο” τον Γερμανό Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος κρατείται ήδη σε φυλακή υψηλής ασφαλείας κοντά στη Βρέμη, όπου εκτίει ποινή για διαφορετικά αδικήματα.

Χαρακτηρίστηκε από τους Πορτογάλους “arguido”, που σημαίνει “κατονομασμένος ύποπτος” ή “επίσημος ύποπτος”. Οι Πορτογάλοι εισαγγελείς δεν κατονόμασαν δημόσια τον άνδρα, αλλά εικάζεται ότι πρόκειται για τον Μπρίκνερ καθώς ανέφεραν ότι αναγνωρίστηκε ως ύποπτος από τις γερμανικές Αρχές, κατόπιν αιτήματός τους, χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Σχετικά με τα αίτια της απόφασης να κηρύξουν “επίσημα ύποπτο” τον Μπρίκνερ, αυτό φέρεται να έγινε γιατί παρέρχονται τα 15 χρόνια μέσα στα οποία οι υποθέσεις διώξεων σοβαρών εγκλημάτων μπαίνουν στο αρχείο. Πάντως, το γραφείο εισαγγελικών Αρχών της Πορτογαλίας ανέφερε ότι η κίνηση δεν οφείλεται στο χρονοδιάγραμμα, αλλά σε “ισχυρές ενδείξεις” για το έγκλημα.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν, επίσης, ότι η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με βρετανικές και γερμανικές Αρχές. Η εξέλιξη θα μπορούσε να επιτρέψει στον Μπρίκνερ να εκδοθεί στην Πορτογαλία για επίσημη ανάκριση. Η Bild ανέφερε ότι ο δικηγόρος του είπε πως η πορτογαλική απόφαση φαίνεται να είναι ένα “διαδικαστικό τέχνασμα”.

Να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς είχε πει σε συνέντευξή του στη Mirror πως “είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τον άνδρα που την απήγαγε και τη σκότωσε”. Τον επόμενο μήνα συμπληρώνονται 15 χρόνια από την εξαφάνιση της 3χρονης Μαντλίν.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.