Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Λευκορωσία: Πληροφορίες ότι χτίζει στρατόπεδα μετεγκατάστασης για τους μισθοφόρους της Βάγκνερ

Στην Λευκορωσία άρχισαν να δημιουργούν στρατόπεδα για να εγκατασταθούν μισθοφόροι της ιδιωτικής στρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ

Μοιραστείτε το

Προς μετεγκατάσταση στην Μογκιλέφσκαγια της Λευκορωσίας πηγαίνουν οι μαχητές της Βάγκνερ, σύμφωνα με πηγές του ιστοτόπου Verstka, που έχει πρόσβαση στις αρχές της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή στις αρχές να κατασκευάσουν στρατόπεδα, στα οποία θα μεταφερθούν οι μισθοφόροι του Πριγκόζιν. Ταυτόχρονα, δημοσιογράφοι του ιστοτόπου σημειώνουν πως τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και συγγενείς των μισθοφόρων.

Ένα από τα στρατόπεδα εγκατάστασης για τους μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ βρίσκεται στην πόλη πόλη Οσιπόβιτς της περιοχή Μογκίλεφσκαγια, και μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ χιλιάδες μαχητές.

Να σημειωθεί πως η τοποθεσία του στρατοπέδου απέχει 200 χιλιόμετρα από τα Ουκρανικά σύνορα και θα καταλαμβάνει ένα χώρο 24.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Την ίδια στιγμή στην Ρωσία άρχισαν να επαναλειτουργούν σημεία υποδοχής νέων μισθοφόρων της Βάγκνερ. Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι σήμερα άρχισαν παρόμοια σημεία υποδοχής στο Νοβοσιμπίρσκ και στην Τιουμέν. Γιγαντοαφίσες της Βάγκνερ ξανατοποθετήθηκαν στις θέσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, στο πρώτο του μήνυμα μετά την ανταρσία αρνήθηκε ότι προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση της χώρας, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι ενήργησε ως απάντηση σε μια επίθεση κατά των δυνάμεών του που είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν περίπου 30 από τους μαχητές του.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.