Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
20
16
14

Κόσοβο: Η κυβέρνηση λέει ότι απέτρεψε μια απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού

Μοιραστείτε το

Η κυβέρνηση του Κοσόβου ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε το 2021 μια απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Αλμπιν Κούρτι, επιβεβαιώνοντας εν μέρει το ρεπορτάζ ενός αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού.

Δεν δημοσιοποιήθηκε για να μην προκληθεί πανικός

Στην ανακοίνωση που μοίρασε στους δημοσιογράφους, η κυβέρνηση αναφέρει ότι εκείνη την εποχή οι υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν τον Κούρτι. «Ο πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι ενημερώθηκε (το 2021) από την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κοσόβου και οι υπηρεσίες ασφαλείας έλαβαν όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν» τη δολοφονία. Το θέμα δεν δημοσιοποιήθηκε εκείνη την εποχή «προκειμένου να μην προκληθεί πανικός», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

Στο κείμενο δεν δίνονται άλλες πληροφορίες.

Αποσταθεροποίηση

Ο τηλεοπτικός σταθμός Α2 που εδρεύει στα Τίρανα μετέδωσε ότι βρήκε πληροφορίες για τη συνωμοσία σε βάρος του Κούρτι από στοιχεία που δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο Ιρανοί χάκερ. Σύμφωνα με το κανάλι, σε αυτά τα στοιχεία περιλαμβανόταν και μια ειδοποίηση από την αστυνομία του Κοσόβου προς την αλβανική, ότι ένας Αλβανός πολίτης σχεδίαζε να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, έναν βουλευτή και άλλο ένα πρόσωπο «για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

Οι αστυνομίες της Αλβανίας και του Κοσόβου δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο Α2 μετέδωσε ότι η πληροφορία διέρρευσε μετά τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις στην Αλβανία, για τις οποίες τα Τίρανα κατηγορούν το Ιράν. Τον Ιούλιο, λόγω μιας κυβερνοεπίθεσης, έπεσαν προσωρινά οι ιστοσελίδες κυβερνητικών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Η Αλβανία διέκοψε τις σχέσεις της με το Ιράν και διέταξε τους Ιρανούς διπλωμάτες και τους εργαζόμενους στην πρεσβεία να φύγουν από τη χώρα μέσα σε 24 ώρες.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.