Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορονοϊός: Ωμή παραδοχή από την επικεφαλής του CDC – «Τα θαλασσώσαμε με την πανδημία»

Μοιραστείτε το

Δυόμιση χρόνια μετά την εμφάνιση του κορονοϊού, για πρώτη φορά η επικεφαλής του CDC έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς σε ό,τι αφορά την πανδημία. Η Ροσέλ Ουαλένσκι είπε χαρακτηριστικά «τα θαλασσώσαμε» και μίλησε για την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και τις προσπάθειες πρόληψης πανδημιών. Σε μια συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του CDC, η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων έδωσε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές ενώ έχει προηγηθεί πολύμηνη κριτική για τις ενέργειες που έκανε ο οργανισμός από την αρχή της πανδημίας.

Στις οδηγίες που εξέδωσε το CDC αναφορικά με τη χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας, επικρατούσε σύγχυση και δεν ήταν ξεκάθαρο το τι ισχύει για τους πολίτες. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρξε σωστή αξιολόγηση της κατάστασης. Το έγγραφο που αναγνώστηκε σε αυτή τη συνάντηση, επιβεβαίωσε πως με τις δημόσιες συστάσεις του το CDC προκαλούσε συχνά σύγχυση στον πληθυσμό.

Μερικούς μήνες νωρίτερα, αρκετά από τα στελέχη του CDC, κάποια εξ αυτών υψηλόβαθμα, είχαν αποχωρήσει από τις θέσεις τους ενώ σημαντικά δεδομένα για τη δημόσια υγεία δημοσιοποιήθηκαν πολύ αργά. «Για 75 χρόνια, το CDC και η δημόσια υγεία προετοιμάζονταν για την πανδημία και την κρίσιμη στιγμή, η απόδοσή ήταν κάτω των προσδοκιών», είπε μεταξύ άλλων η κ. Ουαλένσκι. «Στόχος μου είναι μια νέα, δημόσια υγεία, προσανατολισμένη σε μια νέα κουλτούρα του CDC που δίνει έμφαση στη συνεργασία, την επικοινωνία και την επικαιρότητα», πρόσθεσε.

 

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • CDC

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.