Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2025

Κλοπή στον Λούβρο: Ποιοι είναι οι δύο τελευταίοι προφυλακισμένοι

Ζευγάρι είναι οι τελευταίοι δύο προφυλακισμένοι της «κλοπής του αιώνα« στο Μουσείου του Λούβρου. Ο άνδρας, 37 ετών, γνωστός στις δικαστικές αρχές για κλοπή, κατηγορείται επίσημα για συμμετοχή στη ληστεία, ύποπτος ότι είναι ο ένας από τους δύο οδηγούς των σκούτερ. Το γενετικό υλικό του βρέθηκε στη σκηνή της ληστείας.

Η σύντροφός του, 38 ετών, κατηγορείται για συνενοχή. Ενώπιον του δικαστή, με δάκρυα στα μάτια δήλωσε ότι φοβάται για την «ασφάλεια των παιδιών της και τη δική της». Το DNA της εντοπίστηκε στην σκάλα-ανελκυστήρα που χρησιμοποίησαν  οι δράστες. Όμως ο δικαστής ανέφερε οτι μπορεί να είναι «DNA μεταφοράς», δηλαδή ο σύντροφός της να μετέφερε γενετικό υλικό της (π.χ. τρίχα) λόγω συμβίωσης.

Παρ ‘όλα αυτά, διέταξε την κράτηση της λόγω «κίνδυνου συνεννόησης και διατάραξης της δημόσιας τάξης».

Και οι δύο αρνούνται κατηγορηματικά την ανάμειξή τους.

Το ζευγάρι συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο στάδιο Jean-Bouin (16ο διαμέρισμα του Παρισιού) ενώ πήγαιναν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ποδοσφαίρου Παρί-Ολιμπίκ Λυών.

Η κράτηση της συντρόφου του είναι πιθανότατα ανακριτική μέθοδος πίεσης προς τον ύποπτο ληστή ώστε να συνεργαστεί με τις αρχές. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι ζήτησε αναβολή πριν από την εμφάνισή του ενώπιον του δικαστή ελευθεριών (που αποφασίζει για προφυλάκιση αναμένοντας τη μελλοντική δίκη). Εν αναμονή αυτής της ακροαματικής διαδικασίας φυλακίστηκε.

Τα υπόλοιπα 3 άτομα (σε σύνολο 5 που είχαν συλληφθεί το ίδιο βράδυ της Τετάρτης, στο προάστιο Aubervilliers) ανήκουν στο περιβάλλον του ζεύγους. Αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συνολικά, μέχρι τώρα προφυλακίστηκαν 4.

Υπολείπονται ο δεύτερος οδηγός σκούτερ, ο/οι εντολοδόχος/οι, τα κοσμήματα και ο/οι παραλήπτης/ες. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Λοράν Νουνιέζ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien δήλωσε: «εξακολουθώ να είμαι βέβαιος ότι τα κλεμμένα κοσμήματα από το Λούβρο μπορούν να ανακτηθούν».

 

Πηγή: ertnews.gr

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή