Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κίνα: Ρωσία και Ουκρανία πιστεύουν πως ο πόλεμος ανάμεσά τους θα τερματιστεί με διαπραγματεύσεις αλλά παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους

Ουκρανία και Ρωσία βλέπουν θετικά την περιοδεία του κινέζου απεσταλμένου

Μοιραστείτε το

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο πιστεύουν ότι ο πόλεμος ανάμεσά τους θα τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων, όχι με τα όπλα, όμως και τα δυο μέρη παραμένουν αμετακίνητα στις θέσεις τους και οι διαφορές ανάμεσά τους είναι χαώδεις, επισήμανε σήμερα ο Κινέζος ειδικός απεσταλμένος Λι Χούι.

Ο ειδικός απεσταλμένος για τις ευρασιατικές υποθέσεις σημείωσε πως τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία αντιμετώπισαν θετικά την πρόσφατη περιοδεία του στην Ευρώπη.

Ακόμη, εξέφρασε την ευχή να μπορέσει να διεξαχθεί διεθνής σύνοδος για την ειρήνη στην οποία θα συμμετάσχουν και οι δύο χώρες ισότιμα.

Ο Λι Χούι είπε επίσης πως το Πεκίνο έκανε προτάσεις με μοναδικό σκοπό να εξασφαλιστεί πως η ειρηνευτική σύνοδος, την οποία έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει η Ελβετία εντός του έτους, θα είναι επιτυχής.

Ο ειδικός απεσταλμένος διαβεβαίωσε πως η Κίνα θα αποδεχόταν «με ανοικτές αγκάλες» οποιαδήποτε πρόταση θα διευκόλυνε την αποκλιμάκωση και τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.