Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κίνα: Επέστρεψαν στη Γη οι αστροναύτες του Shenzhou-16 μετά από πέντε μήνες στο διάστημα

Μοιραστείτε το

Προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Γη την Τρίτη μετά από πεντάμηνη αποστολή στο διαστημικό σταθμό Tiangong το πλήρωμα του κινεζικού διαστημοπλοίου Shenzhou-16.

Τρεις Κινέζοι αστροναύτες ή ταϊκοναύτες, όπως δηλαδή αποκαλούν οι Κινέζοι τους αστροναύτες τους, του κινεζικού διαστημοπλοίου Shenzhou-16, προσγειώθηκαν κοντά στο κοσμοδρόμιο Jiuquan στην έρημο Γκόμπι μετά από πέντε μήνες παραμονής στον διαστημικό σταθμό Tiangong.

Οι Jing Haipeng, Zhu Yangzhu και Gui Haichao προσγειώθηκαν στις 8:11 π.μ. (0011 GMT), στο σημείο προσγείωσης Dongfeng σε απομακρυσμένη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στα βόρεια της Κίνας, με την κάθοδο της κάψουλας επιστροφής να μεταδίδεται ζωντανά στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης CCTV.

Οι αστροναύτες του Shenzhou-16 αντικαταστάθηκαν από το πλήρωμα του Shenzhou-17, το οποίο έφτασε στον διαστημικό σταθμό Tiangong την περασμένη εβδομάδα και σηματοδοτεί τη 12η επανδρωμένη αποστολή της Κίνας μετά την ατομική διαστημική πτήση του Γιανγκ Λιγουέι τον Οκτώβριο του 2003, του πρώτου Κινέζου υπηκόου στο διάστημα.

Οι τρεις αστροναύτες του Shenzhou-16 είχαν εκτοξευθεί στο διάστημα στις 30 Μαΐου και βρίσκονταν σε τροχιά για 154 ημέρες.

Διεξήγαγαν επιστημονικά πειράματα και πραγματοποίησαν έναν σχεδόν οκτάωρο διαστημικό περίπατο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο διάστημα. Οι κινεζικές ειδήσεις έδειξαν ότι είχαν καλλιεργήσει με επιτυχία ντομάτες, μαρούλια και πράσινα κρεμμύδια στο διάστημα στο πλαίσιο των πειραμάτων τους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.