Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κάτοικος ΗΠΑ ο πρίγκιπας Χάρι – Κόβει τους δεσμούς με τη Βρετανία

Τα αρχεία που δημοσίευσε σήμερα το Companies House για τον «Πρίγκιπα Henry Charles Albert David Duke of Sussex» καταγράφουν ότι η «νέα χώρα/κράτος συνήθους διαμονής» του είναι πλέον οι ΗΠΑ

Μοιραστείτε το

Ο πρίγκιπας Χάρι… έκοψε επιτέλους τους δεσμούς με τη Βρετανία: ΗΠΑ ως κύρια κατοικία για πρώτη φορά – εν μέσω φόβων απέλασης για χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν, αναφέρει σε δημοσίευμά της η DailyMail.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασής του και της Μέγκαν να εγκαταλείψουν τα βασιλικά καθήκοντα το 2020, ο Δούκας του Σάσεξ δήλωσε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και ένα μέρος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

Τέσσερα χρόνια αργότερα, πολλά, όπως φαίνεται, έχουν αλλάξει.

Η Daily Mail αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Χάρι ενημέρωσε τα αρχεία του στις ΗΠΑ αυτή για να καταστήσει σαφές ότι δεν ζει πλέον στη Βρετανία.

Τα αρχεία που δημοσίευσε σήμερα το Companies House για τον «Πρίγκιπα Henry Charles Albert David Duke of Sussex» καταγράφουν ότι η «νέα χώρα/κράτος συνήθους διαμονής» του είναι πλέον οι ΗΠΑ. Προηγουμένως είχε καταγραφεί ως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι σύμβουλοι του κράτους πρέπει να έχουν κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο Χάρι δεν έχει σπίτι εκεί, αφού ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ να εγκαταλείψουν το Frogmore Cottage, δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Δρ Craig Prescott, ειδικός στο συνταγματικό δίκαιο, δήλωσε πέρυσι: «Βρισκόμαστε πραγματικά σε αχαρτογράφητα νερά εδώ: η κατάσταση του πρίγκιπα Χάρι δεν είναι κάτι που ο νόμος επιτρέπει εύκολα.

Η ιδέα ότι ο δεύτερος γιος του βασιλιά επιλέγει μια ζωή μακριά από τα βασιλικά καθήκοντα δεν είναι κάτι που έχει σκεφτεί ο νόμος και μπορώ να φανταστώ ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ θα ανησυχούσε γι’ αυτό.

Ο βασιλιάς είχε την ευκαιρία να τον απομακρύνει με τη νομοθεσία για τον σύμβουλο του κράτους πέρυσι, αλλά επέλεξε να μην το κάνει».

Μέχρι το 2022, οι σύμβουλοι του κράτους ήταν η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο Χάρι, ο πρίγκιπας Άντριου και η μεγαλύτερη κόρη του, η πριγκίπισσα Μπεατρίς.

Ωστόσο, πολλοί θεώρησαν αυτή την κατάσταση ακατάλληλη, καθώς ο Χάρι, ο Δούκας της Υόρκης και η Μπεατρίς δεν είναι εργαζόμενοι βασιλείς.

Αργότερα το ίδιο έτος, ο βασιλιάς ζήτησε από το κοινοβούλιο να προσθέσει στον κατάλογο την αδελφή του, πριγκίπισσα Άννα, και τον νεότερο αδελφό του, πρίγκιπα Εδουάρδο.

Αναφέρθηκε ότι ο βασιλιάς αποφάσισε να μην αφαιρέσει τον Χάρι και τον Άντριου επειδή δεν ήθελε να κλιμακώσει τις οικογενειακές εντάσεις και πίστευε ότι ήταν απίθανο να χρειαστεί ποτέ να τον αντικαταστήσει κάποιος από τους δύο.

Ο «φάκελος» του Χάρι και τα ναρκωτικά

Το Heritage Foundation πίεζε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να ανοίξει τον φάκελό του για τον Χάρι βάσει των αμερικανικών νόμων περί ελευθερίας της πληροφόρησης.

Αφού παραδέχτηκε τη λήψη κοκαΐνης στα απομνημονεύματά του, Spare, αντιμετώπισε ερωτήματα σχετικά με το πώς μπόρεσε να μετακομίσει στις ΗΠΑ, όπου η παραδοχή της χρήσης ναρκωτικών μπορεί να μπλοκάρει μια αίτηση για βίζα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.