Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία «Bogdan»: Πώς πήρε το όνομά της

Μοιραστείτε το

Μέρος της κακοκαιρίας με την ονομασία “Bogdan” που έδωσε η Ιταλική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα κινηθεί ανατολικά και θα μας επηρεάσει τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Από την αρχή του 2017, αποφασίσθηκε να δίνονται ονόματα σε χαμηλά βαρομετρικά/διαταραχές οι οποίες αναμένονται να επιφέρουν σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στη χώρα. Ακολουθώντας την πρακτική Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών (πχ. Βρετανικό Metoffice), η ονοματοδοσία αποσκοπεί στο να διευκολύνει την μεταφορά της πληροφορίας στους πολίτες ώστε να λάβουν, στο μέτρο του δυνατού, όλα τα απαραίτητα μέτρα/προφυλάξεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους, σύμφωνα με το meteo.gr.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει επίσημα ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ έχει συγκροτήσει Ομάδα Ανατολικής Μεσογείου για την ονοματοδοσία με σκοπό την ταχεία αναγνώριση των μετεωρολογικών συνθηκών που αναμένεται να προκαλέσουν πολύ ισχυρά φαινόμενα, κατά τη διάρκεια της ψυχρής αλλά και της θερμής περιόδου του έτους.

Όσον αφορά την «Bogdan» πήρε το όνομα της από την Ιταλική Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία μαζί με τις Μάλτα, Σλοβενία, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο συγκροτούν την Ομάδα Κεντρικής  Μεσογείου και έδωσαν το όνομα στην κακοκαιρία καθώς θα επηρεαστεί περισσότερο από τα καιρικά φαινόμενα. Να σημειωθεί ότι το επόμενο γκρουπ πρέπει να χρησιμοποιήσει το όνομα που ήδη έχει δοθεί.

Από την ομάδα της Κεντρικής Μεσογείου έχουν αποφασιστεί τα ακόλουθα ονόματα για τις κακοκαιρίες του 2022–2023: Ana, Bogdan, Clio, Dino, Eva, Fobos, Gaia, Helios, Ilina, Leon, Minerva, Nino, Olga, Petar, Rea, Silvan, Talia, Ugo, Vesta, Zenon.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.