Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2025

Ιταλός πολιτικός έπεσε με το κεφάλι πάνω σε πολύτιμο βιτρό και το έσπασε – Δείτε βίντεο

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε στην Ιταλία όταν ο Εμανουέλε Κάνι, περιφερειακός σύμβουλος Σαρδηνίας για θέματα βιομηχανίας, προκάλεσε ατύχημα που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Το συμβάν συνέβη κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο υπουργείο Επιχειρήσεων στη Ρώμη, στις 12 Νοεμβρίου. Ο Κάνι σκόνταψε ενώ βρισκόταν στο κλιμακοστάσιο, και κατέληξε να πέσει πάνω σε ένα πολύτιμο βιτρό, το «Χάρτης Εργασίας» του διάσημου Ιταλού μοντερνιστή καλλιτέχνη Μάριο Σιρόνι, τέχνη που κοσμούσε το κτίριο από το 1932. Το έργο απεικονίζει σκηνές από τη ζωή εργαζομένων της εποχής.

Ευτυχώς, ο Κάνι δεν υπέστη κακώσεις. Εκφράζοντας τη «βαθιά του θλίψη», τόνισε τη σημασία του έργου, το οποίο αποτελεί κομμάτι της ιστορικής κληρονομιάς, φιλοτεχνημένο όταν το κτίριο χρησίμευε ως υπουργείο Εταιρειών του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι. Η ανεκτίμητη αξία του βιτρό και η ιστορική του σημασία εγείρουν ανησυχίες για τη συντήρησή του, ενώ το βίντεο από το περιστατικό τραβά ήδη την προσοχή του κοινού.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή