Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2025

ΗΠΑ: Ισόβια κάθειρξη για τον οδοντίατρο που έριξε αρσενικό σε ρόφημα της γυναίκας του

«Δεν ήταν μια πράξη που έγινε από πάθος. Ήταν σκόπιμη.»

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής καταδικάστηκε ο Τζέιμς Κρεγκ, οδοντίατρος από το Κολοράντο των ΗΠΑ, μετά από απόφαση ενόρκων που τον βρήκε ένοχο για τη δολοφονία της συζύγου του Άντζελα Κρεγκ τον Μάρτιο του 2023.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο 47χρονος Κρεγκ, ο οποίος διατηρούσε παράλληλη σχέση, έριξε αρσενικό στα πρωτεϊνικά ροφήματα της συζύγου του και στη συνέχεια της έδωσε θανατηφόρα δόση κυανίου ενώ εκείνη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, προκαλώντας το θάνατό της.

Παρά τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι η Άντζελα αυτοκτόνησε εξαιτίας της κατάθλιψης λόγω των εξωσυζυγικών σχέσεων του συζύγου της, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση με κυάνιο και τετραϋδροζολίνη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκε πως ο Κρεγκ είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικά με την τοξικότητα του αρσενικού και είχε παραγγείλει κυάνιο για την κλινική του. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον ίδιο να εισέρχεται στο δωμάτιο της συζύγου του κρατώντας σύριγγα λίγες ώρες πριν η κατάσταση της επιδεινωθεί δραματικά.

Επιπλέον, κρίθηκε ένοχος και για απόπειρα δολοφονίας, καθώς προσπάθησε να δωροδοκήσει συγκρατούμενο του για να σκοτώσει έναν αστυνομικό που εργαζόταν στην υπόθεση.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε συγκίνηση στα μέλη της οικογένειας, με μία από τις κόρες του ζευγαριού να δηλώνει ότι ο πατέρας της είναι πλέον ο «κακός» στην ιστορία της ζωής της.

«Αυτός είναι ο σύζυγος της Άντζελα που τη δηλητηρίασε και της προκάλεσε αργό θάνατο», δήλωσε η εισαγγελέας Έιμι Πάντεν σε συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση. «Δεν ήταν μια πράξη που έγινε από πάθος. Ήταν σκόπιμη.»

Πηγή: BBC

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή