Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 500 εκατ. δολαρίων

Μοιραστείτε το

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο, ανακοίνωσε την Τρίτη (27/6) το Πεντάγωνο, σε ένδειξη υποστήριξης στην Ουκρανία για τον πόλεμο με την Ρωσία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πακέτο θα περιλαμβάνει σχεδόν 50 τεθωρακισμένα οχήματα, πυραύλους για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot και για αυτοκινούμενους εκτοξευτήρες HIMARS, καθώς και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης, αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Η νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας «περιλαμβάνει βασικά εφόδια για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις της ουκρανικής αντεπίθεσης, να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα, να βοηθήσει την Ουκρανία να προστατέψει τον λαό της, καθώς και άλλον εξοπλισμό που θα επιτρέψει στο Κίεβο να απωθήσει τους ρώσους εισβολείς», σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Το πακέτο χρηματοδοτείται δυνάμει της εξουσίας που έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μεταφέρει αμυντικό εξοπλισμό και υπηρεσίες από αμερικανικά αποθέματα χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης. Το υλικό θα προέλθει από το πλεονάζον απόθεμα των ΗΠΑ.

Το πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια είναι το 41ο που εγκρίνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, συνολικού ύψους άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.