Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ινδία: Γεννήθηκαν τέσσερα μωρά τσιτάχ, 70 χρόνια μετά την εξαφάνιση του είδους

Μοιραστείτε το

Η Siyaya, ένα από τα οκτώ τσιτάχ που μετεγκαταστάθηκαν από τη Ναμίμπια στο Εθνικό Πάρκο Kuno της Ινδίας, γέννησε τέσσερα μικρά την Τετάρτη. Βίντεο που δημοσιεύτηκε δείχνει τα μικρά ζώα να χασμουριούνται, ενώ το φύλο τους δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί, όπως δήλωσε ο επικεφαλής αρχιφύλακας δασών και επικεφαλής της δασικής δύναμης του Bhopal J.S. Chouhan.

 

Την άφιξη των μεγάλων αιλουροειδών – το ταχύτερο χερσαίο ζώο στη Γη – είχε παρακολουθήσει ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, στις 17 Σεπτεμβρίου 2022. Ήταν το αποκορύφωμα μιας 13ετούς προσπάθειας για την αποκατάσταση ενός είδους που εξαφανίστηκε από την Ινδία πριν από περίπου 70 χρόνια.

Ήταν η πρώτη φορά που άγρια τσιτάχ μεταφέρθηκαν σε άλλη ήπειρο για να απελευθερωθούν. Έχει εγείρει ερωτήματα από επιστήμονες που λένε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει την άγρια ζωή της χώρας που κινδυνεύει. Δώδεκα ακόμη τσιτάχ εντάχθηκαν από τη Νότια Αφρική αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2023.

Με το 1,4 δισεκατομμύριο ανθρώπινο πληθυσμό της Ινδίας να διεκδικεί τη γη, οι βιολόγοι ανησυχούν ότι τα τσιτάχ δεν θα έχουν αρκετό χώρο για να περιπλανηθούν χωρίς να κινδυνεύουν από αρπακτικά ζώα ή ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.