Iνδία: Δεκάδες νεκροί σε σφοδρή καταιγίδα Άνθρωποι και στέγες στον αέρα
Σφοδρή καταιγίδα που συνοδεύτηκε από αμμοθύελλα, βροχή και χαλάζι σάρωσε το πλέον πολυπληθές κρατίδιο της Ινδίας, το Ουτάρ Πραντές, προκαλώντας τον θάνατο 89 – 100 ανθρώπων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών.
Ενδεικτικό της έντασης των ανέμων είναι το βίντεο που μετέδωσε το δίκτυο NDTV με έναν άνθρωπο που κρατιέται από μεταλλική στέγη να βρίσκεται μαζί της στον αέρα.
Σε συναγερμό για καταστροφές και πλημμυρικά φαινόμενα βρίσκονται δέκα επαρχίες, με την περισσότερο πληγείσα να είναι αυτή γύρω από την πόλη Πραγιαγκράτζ. Θάνατοι προκλήθηκαν από την πτώση δέντρων και την κατάρρευση τοίχων, δήλωσε αξιωματούχος.
This real video shows a person being thrown into the air while holding onto a tin roof as strong winds tore it off a house during the storm in Bareilly, Uttar Pradesh, India.
LATEST: Death toll rises to 89, with 53 people injured. https://t.co/zf8V9LtH7g pic.twitter.com/fJl3QqaiAd
— Weather Monitor (@WeatherMonitors) May 14, 2026
Οι καταιγίδες είναι συχνές σε αυτό το κρατίδιο της βόρειας Ινδίας κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, πριν την έλευση των μουσώνων, αλλά η χθεσινή καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 59 άνθρωποι, να προκληθούν ζημιές σε 87 σπίτια και να χάσουν τη ζωή τους 114 ζώα, σύμφωνα με τις αρχές.
Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Γιόγκι Αντιτγιανάθ έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να βοηθήσουν τους επιζώντες και να διανείμουν οικονομική βοήθεια εντός 24 ωρών, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Σχετικά Άρθρα
14/05/2026 - 21:40
14/05/2026 - 19:40
Δείτε επίσης