Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ιαπωνία: Οδηγός ξέχασε να «βγάλει» την όπισθεν και έπεσε πάνω στην αρχαιότερη τουαλέτα της χώρας

Μοιραστείτε το

Η παλαιότερη τουαλέτα της Ιαπωνίας, η κατασκευή της οποίας χρονολογείται πριν από εκατοντάδες χρόνια, υπέστει σοβαρές υλικές ζημιές όταν χτυπήθηκε κατά λάθος από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας υπάλληλος ενός οργανισμού που έχει αναλάβει τη διατήρηση των πολιτιστικών κειμηλίων στο Κιότο! Ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος εργάζεται για τον Σύνδεσμο Διατήρησης Κληρονομιάς, σχεδόν κατέστρεψε την κοινόχρηστη τουαλέτα, που βρίσκεται μέσα στο ναό Tofukuji, αφού πάτησε γκάζι αλλά ξέχασε να βγάλει την όπισθεν! Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, κάλεσε αμέσως την αστυνομία μετά το περιστατικό το πρωί της Δευτέρας. Κανείς άλλος δεν βρισκόταν μέσα στον βουδιστικό ναό Ζεν τη στιγμή του ατυχήματος και ο οδηγός δεν τραυματίστηκε.

Η τουαλέτα «tosu», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο βρετανικός Guardian, χτίστηκε την περίοδο Muromachi πριν από περίπου 500 χρόνια για χρήση από ασκούμενους μοναχούς. Η διπλή πόρτα ύψους 2 μέτρων και οι εσωτερικές κολόνες του ναού υπέστησαν ζημιές. Μια φωτογραφία στην εφημερίδα Sankei Shimbun δείχνει το αυτοκίνητο – ένα 20χρονο Toyota WiLL Vi – μέσα στο κτίριο και δίπλα του… ό,τι είχε απομείνει από τις ξύλινες πόρτες.

Ο ναός, ο οποίος μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 100 μοναχούς τη φορά, περιέχει μια σειρά από περίπου 20 τουαλέτες. Ευτυχώς για τον οδηγό, ο οποίος είχε επισκεφθεί την αρχαία πρωτεύουσα για επαγγελματικούς λόγους, οι ειδικοί λένε ότι η ζημιά μπορεί να αποκατασταθεί. Ο Toshio Ishikawa, διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου του ναού, δήλωσε «έκπληκτος» από την έκταση της ζημιάς, αλλά ανακουφίστηκε που κανείς δεν τραυματίστηκε ενώ τόνισε πως η τουαλέτα θα έχει επισκευαστεί μέχρι τις αρχές του νέους έτους αν και θα ήθελαν να το έχουν κάνει νωρίτερα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.