Η Βουλή των ΗΠΑ ψηφίζει για τα αρχεία Έπσταϊν

Η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά νομοσχέδιο που ζητά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να δημοσιοποιήσει όλα τα αρχεία σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν, μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση περισσότερων από 20.000 εγγράφων. Επιζώντες του Έπσταϊν κατήγγειλαν «θεσμική προδοσία» και απαίτησαν πλήρη διαφάνεια.

Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Ματζόρι Τέιλορ Γκριν επέκρινε τον πρώην σύμμαχό της, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι η υπόθεση Έπσταϊν έχει «σκίσει στα δύο» το κίνημα Maga. Ο Τραμπ, ενώ προηγουμένως κατηγορούσε τη διαδικασία ως «παραπλάνηση Δημοκρατικών», τώρα καλεί το κόμμα του να απελευθερώσει τα αρχεία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Έπσταϊν και αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στα εγκλήματά του.

Η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται με το νομοσχέδιο να αναμένεται να περάσει, ενώ η υπόθεση επηρεάζει ήδη πολιτικές εξελίξεις, όπως την ειδική εκλογή στο Τενεσί, όπου η διαφάνεια σχετικά με τα αρχεία Έπσταϊν αποτελεί σημαντικό θέμα για τους ψηφοφόρους.

«Το ζήτημα Έπσταϊν έχει σκίσει το κίνημα Maga στα δύο», δήλωσε η Ματζόρι Τέιλορ Γκριν, επισημαίνοντας τη διχαστική επίδραση της υπόθεσης στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή