Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η Ουκρανία δέχθηκε 3.000 κυβερνοεπιθέσεις από τα μέσα Φεβρουαρίου

Μοιραστείτε το

Συνολικά 3.000 κυβερνοεπιθέσεις κατά ουκρανικών στόχων έχουν καταγραφεί από τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Βίκτορ Ζόρα, αντιπρόεδρο της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας SSSCIP της χώρας.

Πολλές από τις επιθέσεις, που η υπηρεσία καταλογίζει ότι έγιναν από τη Ρωσία, στόχευαν στον αποκλεισμό παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου και άλλων τηλεπικοινωνιών. Στόχος έγιναν κυβερνητικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, παράλληλα με τη ρωσική εισβολή, πρόσθεσε.

Ο αριθμός ρεκόρ ήταν 275 κυβερνοεπιθέσεις σε μία ημέρα. Η αύξηση των επιθέσεων που έγινε από χάκερ διαπιστώθηκε πριν την έναρξη του πολέμου, ενώ οι περισσότερες έγιναν για να σταματήσουν τη λειτουργία υπηρεσιών.

Στα τέλη Φεβρουαρίου χτυπήθηκε η Viasat, εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών, που διέκοψε την παροχή υπηρεσιών στην Ουκρανία. Ήδη, διεξάγεται έρευνα για την επίθεση. Σύμφωνα με τον Ζόρα κάποιες από τις συμβατικές στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας επίσης επιδιώκουν τη διακοπή των επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού τηλεοπτικών πύργων στο Κίεβο και στο Ρίβνε.

Παράλληλα, έχουν επηρεαστεί και οι κινητές επικοινωνίες στη νότια περιοχή της Χερσώνας, αφού οι Ρώσοι καταστρέφουν σταθμούς βάσης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.