Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η Κίνα καταδίκασε ότι καταδίκασε Βρετανό πολίτη σε κάθειρξη 5 ετών για κατασκοπεία

Μοιραστείτε το

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι καταδίκασε Βρετανό πολίτη σε κάθειρξη 5 ετών για κατασκοπεία, αναφερόμενη σε υπόθεση μερικών ετών, η οποία ωστόσο έγινε γνωστή δημοσίως μόλις αυτήν την εβδομάδα.

Πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Πεκίνου είχε καταδικάσει το 2022 τον Βρετανό υπήκοο «για παράνομη απόκτηση και μεταφορά πληροφοριών» για λογαριασμό παραγόντων που βρίσκονται «έξω από τα σύνορα» της ηπειρωτικής Κίνας, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια της συνηθισμένης συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν.

Η ποινή του επικυρώθηκε από εφετείο τον περασμένο Σεπτέμβριο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην υπόθεση αυτού του Βρετανού επιχειρηματία, του Ίαν Στόουνς, σε χθεσινό άρθρο της.

Η εφημερίδα έγραψε επικαλούμενη δηλώσεις της οικογένειάς του και άλλων πηγών, ότι ο Βρετανός «εξαφανίστηκε» το 2018 ύστερα από δεκαετίες που εργαζόταν στην Κίνα.

Σε ερώτηση που του έκαναν σήμερα για το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, ο Ουάνγκ Ουενμπίν βεβαίωσε ότι το δικαστήριο έκρινε τον επιχειρηματία «τηρώντας αυστηρά τον νόμο» και ότι εγγυήθηκε «πλήρως» τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι Βρετανοί αξιωματούχοι μπόρεσαν να επισκεφθούν τον Ίαν Στόουνς και να παρευρεθούν στη δίκη του.

«Η Κίνα είναι ένα κράτος δικαίου», σημείωσε ο Ουάνγκ Ουενμπίν.

«Τα δικαστικά όργανα επιβλέπουν αυστηρά ότι οι υποθέσεις αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τον νόμο και ότι προστατεύονται τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών και ξένων μερών», υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.