Η Ιταλία ερευνά τη διαδικτυακή τράπεζα Revolut για παραπλάνηση των πελατών της

Η αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι ξεκίνησε έρευνα για τη βρετανική διαδικτυακή τράπεζα Revolut σχετικά με “παραπλανητικά” μηνύματα προς τους πελάτες της για τις επενδυτικές της υπηρεσίες. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγοράς (ACGM) ισχυρίστηκε επίσης ότι η τράπεζα χρησιμοποιούσε “επιθετικούς τρόπους” χειρισμού των τραπεζικών υπηρεσιών. Η εποπτική αρχή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι, ενώ η Revolut προωθούσε την πολιτική της χωρίς προμήθειες, παρέλειψε να διευκρινίσει ότι υπήρχαν πρόσθετα κόστη και περιορισμοί αυτών των επενδύσεων. Ο εποπτικός φορέας και η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας πραγματοποίησαν επιθεώρηση στο ιταλικό υποκατάστημα της Revolut στο Μιλάνο την Τρίτη, αναφέρεται.

Η Revolut, η οποία έχει 3,4 εκατομμύρια πελάτες στην Ιταλία, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την έρευνα. “Η Revolut παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην τήρηση των υψηλότερων προτύπων συμμόρφωσης και προστασίας των πελατών στην Ιταλία και σε ολόκληρο τον κόσμο”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η τράπεζα, η οποία ξεκίνησε το 2015 και λειτουργεί στην ΕΕ με άδεια που έχει εκδοθεί στη Λιθουανία, έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί τους ευρωπαϊκούς τραπεζικούς κολοσσούς. Ωστόσο, η ταχεία ανάπτυξή της έχει προκαλέσει επικρίσεις τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την ικανότητά της να συμμορφώνεται με τους χρηματοοικονομικούς κανονισμούς.

Ο εποπτικός φορέας της Ιταλίας εγκαλεί επίσης την τράπεζα για τις ενημερώσεις της σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, καθώς δεν καθιστά σαφές στους πελάτες ότι δεν θα μπορούσαν να τροποποιήσουν τις ρυθμίσεις stop-loss και take-profit προκειμένου να διαχειριστούν τον κίνδυνο. Τέλος, υποστηρίζει ότι η Revolut “παρέλειψε ή παρείχε με ασαφή τρόπο” τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αναστολή ή το μπλοκάρισμα λογαριασμών. Υποστηρίζοντας “επιθετικούς τρόπους αναστολής ή μπλοκαρίσματος λογαριασμών”, ανέφερε ότι οι πελάτες δεν έλαβαν επαρκή ειδοποίηση ή βοήθεια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες περίοδοι κατά τις οποίες οι πελάτες δεν είχαν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους. Τον Απρίλιο, η Revolut τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λιθουανία για παραλείψεις στις πολιτικές ελέγχου κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή