Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η έξαρση του Covid στην Κίνα εκτιμάται πως θα κρατήσει τουλάχιστον δυο μήνες

Μοιραστείτε το

Όπως συνέβη σε όλες τις χώρες του πλανήτη, μετά το ‘άνοιγμα’ τους από τα lockdownγια να σωθούμε από την πανδημία, και στην Κίνα -όπου ο εγκλεισμός διήρκεσε 3 χρόνια- αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ασθενείς με Covid-19. Μόνο που σε αυτήν τη ‘γωνιά’ της γης ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι από κάθε άλλη ‘γωνιά’ (1.4 δισεκατομμύρια). Άρα σήμανε παγκόσμιος συναγερμός.

Επιπροσθέτως, τα τοπικά εμβόλια που χρησιμοποιούνταν κατ’ αποκλειστικότητα έως τώρα, αποδείχθηκε ότι δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά με αυτά που έχουν mRNA -και δεν έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση.

Για αυτό και όσοι έχουν τα μέσα, πληρώνουν περιουσίες για να τα κάνουν στο Χονγκ Κονγκ.

Και κάπως έτσι ο πλανήτης απειλείται με νέα έξαρση, με την κυβέρνηση της Κίνας να μένει πιστή στην τακτική που έχει από το ξέσπασμα του SARS-CoV-2 να μην παρέχει ακριβή αξιόπιστα στοιχεία για τον απολογισμό της επιδημίας εντός των συνόρων της.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με τους Κινέζους να έχουν απαντήσει πως ό,τι είπαν στις πέντε αναφορές στον ΠΟΥ τον τελευταίο μήνα, είναι ακριβές.

Ο Wu Zunyou, επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας δήλωσε πως δεν έχουν εμφανιστεί νέες παραλλαγές και ότι νέα στελέχη συλλέγονται καθημερινά για την παρακολούθηση των αλλαγών.

“Όλα τα στελέχη που βρήκαμε μέχρι στιγμής, έχουν ήδη κοινοποιηθεί με διεθνείς κοινή χρήση πλατφορμών. Είναι αυτά που είτε αναφέρθηκαν στο εξωτερικό, είτε εισήχθησαν στην Κίνα, μετά τη διάδοσή τους στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, κανένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος δεν έχει βρεθεί στην Κίνα”.

Ο ΠΟΥ επανήλθε, ζητώντας από τους Κινέζους να μοιραστούν περισσότερα δεδομένα, σε πραγματικό χρόνο, τονίζοντας ότι “εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως οι περισσότεροι θάνατοι δεν αναφέρονται. Δεν έχουμε ακόμη επαρκείς πληροφορίες για να κάνουμε μια πλήρη συνολική εκτίμηση κινδύνου”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.