Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2025

Η BBC είναι έτοιμη να ζητήσει συγγνώμη από τον Τραμπ μετά τις νομικές ενέργειες

Η BBC εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει επίσημα συγγνώμη από τον Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δισεκατομμυριαία νομική απειλή που προέκυψε από την επεξεργασία μιας ομιλίας του στο πρόγραμμα Panorama.

Το επεισόδιο συνένωνε αποσπάσματα της ομιλίας του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου 2021, δίνοντας την εντύπωση ότι ο πρόεδρος ενθάρρυνε άμεσα την επίθεση στο Καπιτώλιο. Η επεξεργασία αυτή είχε συμβάλει στην παραίτηση του διευθυντή γενικού διευθυντή Tim Davie και της επικεφαλής ειδήσεων Deborah Turness.

Η ηγεσία της BBC βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολη απόφαση: να υπερασπιστεί τη δημοσιογραφία της ή να αποφύγει μια νομική διαμάχη με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, δεδομένου ότι είναι δημόσια χρηματοδοτούμενη μέσω της τηλεοπτικής άδειας. Παράλληλα, το BBC έχει εκφράσει ότι η επεξεργασία δημιούργησε λανθασμένη εντύπωση, ενώ η νομική ομάδα της ετοιμάζει την απάντηση στην αγωγή.

Νομικοί ειδικοί αμφισβητούν τις πιθανότητες επιτυχίας του Τραμπ στη Φλόριντα, ενώ ο ίδιος επιμένει ότι έχει υποχρέωση να μηνύσει την BBC. Το θέμα έχει προκαλέσει έντονο διάλογο για την αμεροληψία και την πολιτική φύση της δημοσιογραφίας της εταιρείας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή