Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

H NASA εντόπισε ηλιακή κηλίδα που μπορεί να «εξουδετερώσει» τα ηλεκτρικά δίκτυα της Γης σε μια εβδομάδα

Μοιραστείτε το

Το rover της NASA ανακάλυψε μια γιγαντιώδη ηλιακή κηλίδα η οποία μπορεί να χτυπήσει τα ηλεκτρικά δίκτυα της Γης την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ηλιακές καταιγίδες μπορούν να δημιουργήσουν μία πιο σκοτεινή περιοχή, πιο δροσερή που θα μπορούσε να απελευθερώσει ενεργητικές εκρήξεις ικανές να χτυπήσουν τα ηλεκτρικά δίκτυα του πλανήτη μας.

 

Το rover παρατήρησε την ηλιακή κηλίδα κάποια στιγμή ανάμεσα στις 17 Αυγούστου μέχρι τις 20 Αυγούστου κατά την εξερεύνηση του κρατήρα Jezero στον Άρη. Οι εικόνες δείχνουν τον ήλιο με έναν θολό, σκοτεινό σχηματισμό να κινείται σε όλη την επιφάνειά του.

Τι είναι οι ηλιακές κηλίδες

Οι ηλιακές κηλίδες είναι παροδικά φαινόμενα που εμφανίζονται στην επιφάνεια του Ηλίου, τη λεγόμενη φωτόσφαιρα, της οποίας και θεωρούνται οι περισσότερο εντυπωσιακοί και ενδιαφέροντες σχηματισμοί της.

Είναι ορατές ως σκοτεινές μικρές ή μεγαλύτερες κυκλικές επιφάνειες – κηλίδες, σε σχέση με τις γειτονικές περιοχές της φωτόσφαιρας, που περιβάλλονται από λιγότερο σκοτεινές στεφάνες ινώδους υφής.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.