Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γιώργος Λάνθιμος: Τα συγχαρητήρια από το υπουργείο Πολιτισμού

«Η πανάξια βράβευση της τελευταίας του δημιουργίας προκαλεί τον έπαινο και τον θαυμασμό όλων των Ελλήνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη

Μοιραστείτε το

Τα θερμά συγχαρητήριά του στον Γιώργο Λάνθιμο για την σημαντική κατάκτηση τεσσάρων Όσκαρ εκφράζει η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού μαζί με την ευχή – βεβαιότητα πως θα συνεχίζει να κατακτά το παγκόσμιο κινηματογραφικό γίγνεσθαι.

«Η βράβευση του “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου, της κατά γενική ομολογία καλύτερης, ως τώρα, ταινίας του, με τέσσερα πολύτιμα Όσκαρ έρχεται να επισφραγίσει την ανάδειξή του σε δημιουργό παγκόσμιας απήχησης. Και μάλιστα σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από έντονο συναγωνισμό, με ταινίες που ήδη θεωρούνται ορόσημα της Έβδομης Τέχνης. Το “Poor Things” εδραιώνει οριστικά τον Γιώργο Λάνθιμο, ως μια από τις πιο ρηξικέλευθες και ανανεωτικές ματιές στο σύγχρονο κινηματογραφικό σύμπαν. Και κάτι περισσότερο: Επιβραβεύει μια προσωπική πορεία, με απολύτως αναγνωρίσιμη οπτική, που όχι μόνο συνομιλεί, αλλά επιδρά στις σύγχρονες τάσεις σε μια εξόχως ανταγωνιστική αγορά. Τιμά στο πρόσωπο του Λάνθιμου, έναν εξωστρεφή δημιουργό που ακάματα πειραματίζεται και τελειοποιεί την έκφρασή του και τα μέσα της. Η πανάξια βράβευση της τελευταίας του δημιουργίας προκαλεί τον έπαινο και τον θαυμασμό όλων των Ελλήνων και προδιαγράφει άκρως ενδιαφέρουσα τη συνέχεια της πραγματικά μετεωρικής του πορείας. Πολλά, θερμά συγχαρητήρια στον ίδιο και σε όλους τους εξαιρετικούς συντελεστές του “Poor Things”» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας, συνεχάρη τον Έλληνα σκηνοθέτη για αυτή τη σπουδαία επιτυχία, που μας έκανε όλους υπερήφανους. «Αναμφίβολα αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή και για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, για το χώρο της τέχνης και του Σύγχρονου Πολιτισμού ευρύτερα. Το Poor Things, κέρδισε τους φίλους του κινηματογράφου στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη. Εύχομαι στο Γιώργο Λάνθιμο να συνεχίσει να πατά στις κορυφές του κόσμου για πολλά χρόνια ακόμα» σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.