Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γάζα: Μήνυση κατά της φον ντερ Λάιεν για συνέργεια σε εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων

Κατατέθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο από Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης

Μοιραστείτε το

Μήνυση κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για συνέργεια σε εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων κατέθεσε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης.

Συγκεκριμένα, η μήνυση κατά της φον ντερ Λάιεν αφορά σε συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι η άνευ όρων υποστήριξη της φον ντερ Λάιεν στο Ισραήλ (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική και πολιτική) επέτρεψε να διαπράξει εγκλήματα πολέμου και συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα», επισημαίνει ο νομικός, που ηγείται της πρωτοβουλίας, Αλφρέντ ντε Ζαγιά.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η πρόεδρος της Κομισιόν, «είχε αποτελεσματικό ρόλο στην πρόσβαση στη στρατιωτική υποστήριξη που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον ισραηλινό στρατό», επισημαίνοντας ότι «η φον ντερ Λάιεν δεν επέβαλε οικονομικές και στρατιωτικές κυρώσεις στο Ισραήλ και έκανε πολλές δηλώσεις που περιλάμβαναν πληροφορίες για την παροχή διπλωματικής υποστήριξης στο Ισραήλ».

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης είναι μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1980.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.