Γάζα: Μαζική εκκένωση Παλαιστινίων – Ξεκίνησε η πολιορκία του Ισραήλ
Το Ισραήλ δηλώνει ότι προχωρά με το σχέδιό του να καταλάβει ολόκληρη την Πόλη της Γάζας, παρά τις διεθνείς επικρίσεις.

Παλαιστίνιοι άμαχοι εγκαταλείπουν περιοχές της Πόλης της Γάζας, καθώς ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε τα πρώτα στάδια μιας σχεδιασμένης χερσαίας επίθεσης, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης.
Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν εδραιώσει παρουσία στα περίχωρα της Γάζας – μιας πόλης που φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους – μετά από ημέρες έντονου βομβαρδισμού και πυρών πυροβολικού.
Η επιχείρηση αυτή οδήγησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να απευθύνει εκ νέου έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να αποφευχθούν οι «αναπόφευκτοι θάνατοι και η καταστροφή» που θα προκαλέσει μια πλήρης επίθεση.
Το Ισραήλ δηλώνει ότι προχωρά με το σχέδιό του να καταλάβει ολόκληρη την Πόλη της Γάζας, παρά τις διεθνείς επικρίσεις.
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι από τις συνοικίες Ζεϊτούν και Σάμπρα εγκατέλειψαν τις περιοχές τους και κατευθύνονται προς τα βορειοδυτικά της πόλης.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε την Τετάρτη ότι στρατεύματα επιχειρούν ήδη στις περιοχές Ζεϊτούν και Τζαμπαλίγια για να προετοιμάσουν το έδαφος για την πλήρη επίθεση, την οποία ενέκρινε ο Υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατζ.
Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα για την κατάληψη των «τελευταίων προπυργίων της τρομοκρατίας» στη Γάζα.
Qassam vs IDF in Zeitoun: Yassin 105 strike vs Merkava tank in southern Gaza City on Sunday. [Qassam Brigades 18/8] pic.twitter.com/Lf1wTuT0O9
— Jon Elmer (@jonelmer) August 19, 2025
Από την πλευρά της, η Χαμάς κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι συνεχίζει έναν βάναυσο πόλεμο εναντίον αθώων αμάχων και τον επέκρινε για την απόρριψη νέας πρότασης κατάπαυσης πυρός από μεσολαβητές της περιοχής. Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη απαντήσει επίσημα στην πρόταση.
Σχετικά Άρθρα
21/08/2025 - 19:30
21/08/2025 - 19:20
21/08/2025 - 19:18
21/08/2025 - 18:42
Δείτε επίσης