Φρίκη στη Νότια Αφρική: Νηπιαγωγός έπνιξε την 4χρονη κόρη του πρώην συντρόφου της για να τον “τιμωρήσει”

Μια σοκαριστική υπόθεση παιδοκτονίας συγκλονίζει τη Νότια Αφρική, καθώς μια νηπιαγωγός παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε τη 4χρονη κόρη του πρώην συντρόφου της, σε μια αποτρόπαια πράξη εκδίκησης.
Η 28χρονη Άμπερ Λι Χιουζ ομολόγησε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ ότι έπνιξε τη μικρή Νάντα-Τζέιν Τσαλίτα σε μπανιέρα με κρύο νερό, ενώ βρισκόταν μόνη μαζί της στο σπίτι, τον Ιανουάριο του 2023. Σύμφωνα με την ομολογία της, τοποθέτησε το κεφάλι του παιδιού κάτω από το νερό και κάθισε πάνω του μέχρι να σταματήσει να κινείται.
Ο πατέρας του κοριτσιού έλειπε για επαγγελματικούς λόγους εκείνη την ημέρα. Λίγο πριν τη δολοφονία, η Χιουζ τού είχε στείλει μήνυμα που έγραφε: «Μου ράγισες την καρδιά. Θα κάψω τη δική σου».
Η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε και ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, τις οποίες η κατηγορούμενη αρνείται. Η δίκη για την κατηγορία του βιασμού έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί στις 7 Αυγούστου.
Η Χιουζ υποστήριξε στο δικαστήριο ότι έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας, αλλά παραδέχτηκε ότι είχε επίγνωση των πράξεών της. Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν από έντονο καβγά με τον πρώην σύντροφό της, τον οποίο υποπτευόταν για απιστία.
Ο τραγικός πατέρας, καταρρακωμένος, δήλωσε: «Τώρα ξέρω ότι σκότωσε το παιδί μου. Περιμένω να μάθω πόσο καιρό τη βασάνιζε πριν της αφαιρέσει τη ζωή».
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη νοτιοαφρικανική κοινωνία, με οργανώσεις προστασίας παιδιών να ζητούν αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα κατά ανηλίκων.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης