Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Fitch και Moody’s υποβαθμίζουν την ρωσική οικονομία σε κατηγορία Junk

Μοιραστείτε το

Ολοένα και περισσότερα χτυπήματα δέχεται η ήδη κατακερματισμένη ρωσική οικονομία μετά την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Ο αποκλεισμός από το SWIFT, η βύθιση του ρωσικού χρηματιστηρίου, οι κυρώσεις από κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας και τώρα η υποβάθμιση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, έρχονται να στείλουν την οικονομία της Ρωσίας στα Τάρταρα.

Δείτε επιπλέον: Πόλεμος στην Ουκρανία: Live οι εξελίξεις της 8ης ημέρας – Ηχούν σειρήνες στο Κίεβο, συνεχείς εκρήξεις λίγο πριν το νέο γύρο διαλόγου

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης προχώρησαν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας κατά έξι βαθμίδες και πλέον η ρωσική οικονομία πιάνει… πάτο. Συγκεκριμένα, η Fitch και η Moody’s προχώρησαν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας κατά έξι βαθμίδες, στην κατηγορία «junk» εκτιμώντας πως οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της να εξυπηρετήσει το χρέος της και πως θα αποδυναμώσουν την οικονομία της.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.