Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για ακόμα έναν μήνα ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Μοιραστείτε το

Για ένα ακόμα μήνα παραμένουν στην φυλακή ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάγκα, ύποπτοι για πράξεις εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου του Qatar Gate, σύμφωνα με την απόφαση του προδικαστικού Συμβουλίου του Βελγίου.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βρυξελλών αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Φ.Τ. και Ν.Φ-Τ. εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του τμήματος του συμβουλίου του πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με διαταγή που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, η αίθουσα του συμβουλίου επιβεβαίωσε την προληπτική κράτηση των Φ.Τ. και Ν.Φ-Τ. Εάν στην απόφαση αυτή ασκηθεί έφεση εντός 24 ωρών, οι ενδιαφερόμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός δεκαπέντε ημερών. Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα κοινοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο τύπου».

Την ίδια ώρα, για έμμισθες σχέσεις με τη Ρωσία καταγγέλλει Πολωνός ευρωβουλευτής την Εύα Καϊλή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ίδια βρισκόταν υπό παρακολούθηση όχι μόνο από τις βελγικές Αρχές αλλά και από τις μυστικές υπηρεσίες ενός δεύτερου κράτους. Από την πλευρά του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πρώην αντιπροέρδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μιχάλης Δημητρακοπούλος, αρνείται μια τέτοια εμπλοκή της πελάτισσάς του, κάνοντας λόγο για «νέα “βόμβα” ψεύδους». Παράλληλα τονίζει ότι η Εύα Καϊλή θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Πολωνού ευρωβουλευτή.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.