Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εύα Καϊλή: Οι αυστηροί όροι της αποφυλάκισης – «Ο αγώνας συνεχίζεται» δήλωσε

Μοιραστείτε το

Σε κατ΄οίκον περιορισμό, στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι τέθηκε η Εύα Καϊλή, μετά την αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Χάρεν ύστερα από περισσότερους από τέσσερις μήνες κράτησης.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφέθηκε ελεύθερη λίγο πριν από τις 12:00 (ώρα Ελλάδας), όπως όριζε ο σχετικός προγραμματισμός, και μετέβη στην κατοικία της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Εκεί την περίμενε πλήθος δημοσιογράφων και έκανε την πρώτη της δήλωση. Ήταν ιδιαίτερα χαμογελαστή και ευδιάθετη.

«Ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της» σημείωσε και τόνισε πως «ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου».

Σημειώνεται πως ο σύντροφος της κα Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος είχε συλληφθεί, επίσης, για το Qatargate αλλά αφεθεί ελεύθερος από τον Φεβρουάριο, διαμένει σε άλλο σπίτι. Η διαμονή τους σε διαφορετικά μέρη, όπως έχει ενημερώνει ο κ. Δημητρακόπουλος, ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης και δεν ορίστηκε από το δικαστήριο.

Η Εύα Καϊλή θα ασκεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα εξ αποστάσεως.

Αυστηροί περιορισμοί

Οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου έχουν ξεκαθαρίσει πως η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή δεν σημαίνει και αθώωσή της. Πρόκειται για παράταση της κράτησης, απλώς στο σπίτι της. Η δίκη της, πάλι, δεν αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα και μπορεί να πάρει και χρόνια για να γίνει.

Οι όροι της αποφυλάκισης είναι ιδιαίτερα αυστηροί, με την ευρωβουλευτή να μην μπορεί να φύγει από το σπίτι της, εξαιρουμένων ιδιαίτερων συνθηκών.

Θα πρέπει να φορά το ηλεκτρονικό βραχιολάκι συνεχώς, ενώ μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι μόνο για να πάει στο δικαστήριο, σε κάποιον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας – ωστόσο, πρέπει να είναι σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Ακόμα, έχει δώσει έναν αριθμό τηλεφώνου στον οποίο πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη. Όλες οι επικοινωνίες της, παράλλη, θα παρακολουθούνται.

Παραμένει άγνωστο το εάν θα μπορεί να δέχεται στο σπίτι της όποιον επιθυμεί, με τη σχετική απόφαση των Αρχών να μην έχει δημοσιοποιηθεί.

Το διαβατήριό της έχει κατασχεθεί και δεν έχει δικαίωμα εξόδου από τη χώρα, αν και η πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα πριν αποδειχθεί η αθωότητά της.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.