Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ερντογάν για το «πάγωμα» των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ: Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί για την απόφαση αυτή

Η Άγκυρα «θα σταθεί όρθια και θα γνωρίζει ότι ο δρόμος προς τα εμπρός είναι ο δρόμος της υποστήριξης των καταπιεσμένων», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Μοιραστείτε το

Στον απόηχο της απόφασης της Άγκυρας να «παγώσει» πλήρως τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ μέχρι να επιτευχθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η χώρα του «γνωρίζει πολύ καλά» πώς η Δύση θα κρατήσει εχθρική στάση εναντίον της.

«Από χθες, έχουμε αναστείλει τις εξαγωγικές – εισαγωγικές συναλλαγές με το Ισραήλ για όλα τα είδη προϊόντων. Θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτού του βήματος, το οποίο πήραμε σε συντονισμό και διαβούλευση με τον επιχειρηματικό μας κόσμο. Δεν επιδιώκουμε εχθρότητα ή αγώνα με καμία χώρα στην περιοχή μας. Δεν θέλουμε συγκρούσεις, αίμα και δάκρυα στη γεωγραφία μας. Θέλουμε να ζήσουμε μαζί σε ειρήνη και ευημερία», δήλωσε ο Ερντογάν στην Ένωση Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Τουρκίας.

«Λάβαμε ορισμένα μέτρα για να αναγκάσουμε το Ισραήλ να δεχθεί μια εκεχειρία και να αυξήσει την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται (στη Γάζα). Θα παρακολουθούμε τις συνέπειες του μέτρου που λάβαμε σε συνεργασία με τους κύκλους των επιχειρηματιών μας», τόνισε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς η Δύση θα μας επιτεθεί σε σχέση με αυτή την απόφαση», σημείωσε, προσθέτοντας πως η Άγκυρα «θα σταθεί όρθια και θα γνωρίζει ότι ο δρόμος προς τα εμπρός είναι ο δρόμος της υποστήριξης των καταπιεσμένων».

«Αν δεν στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους σήμερα, ποιος θα μας στηρίξει αύριο, όταν το ίδιο πράγμα θα συμβεί και σε εμάς… Η δράση της Τουρκίας θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα για άλλες χώρες που δεν τους αρέσει η σημερινή κατάσταση», είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.