Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Στόκερ, στην μνήμη των θυμάτων της σημερινής επίθεσης σε σχολείο του Γκρατς.
Επιπλέον, όπως δήλωσε πριν από λίγο από την πόλη της τραγωδίας ο κ. Στόκερ, αύριο στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) θα τηρηθεί σε όλη την χώρα ενός λεπτού σιγή.
Κυρ. Μητσοτάκη για την τραγωδία: Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους
Ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο Χ δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση της επίθεσης και σημείωσε ότι τα σχολεία θα πρέπει να αποτελούν φάρους μάθησης και κάθε παιδί πρέπει να αισθάνεται ασφαλές.
Η ανάρτηση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι η εξής:
«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από την είδηση της επίθεσης με πυροβολισμούς στο σχολείο στο Γκρατς. Τα σχολεία θα πρέπει να αποτελούν φάρους μάθησης και ελπίδας, όπου κάθε παιδί θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλές. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους πληγέντες. Εκφράζω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον λαό της Αυστρίας».
Η ανάρτησή του στα αγγλικά
I am deeply shocked by the news of the shooting at the school in Graz. Schools should be beacons of learning and hope, where every child feels safe. My thoughts are with the victims, their families and those affected. I extend our heartfelt condolences to the people of Austria.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ