Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Επίσημη αίτηση πτώχευσης της Silicon Valley Bank Financial Group

Μοιραστείτε το

Η SVB Financial κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, ζητώντας να υπαχθεί στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, προκαλώντας νέους τριγμούς στις διεθνείς αγορές. Συγκεκριμένα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι εθελοντικά έχει καταθέσει αίτηση για την αναδιοργάνωσή της υπό την εποπτεία του αμερικανικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11. Ωστόσο, η SVB Securities και τα αμοιβαία κεφάλαια της SVB Capital δεν περιλαμβάνονται στην υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Η SVB Financial δεν συνδέεται πλέον με την Silicon Valley Bank. Παράλληλα, εκτιμάται ότι έχει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμης ρευστότητας. «Εκτός από τα μετρητά και τα συμφέροντά της σε SVB Capital και SVB Securities, η SVB Financial Group διαθέτει άλλους πολύτιμους λογαριασμούς τίτλων επενδύσεων και άλλα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία διερευνά επίσης στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της. Το χρηματοδοτούμενο χρέος της είναι περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια προνομιούχων ιδίων κεφαλαίων.

«Η υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 θα επιτρέψει στην SVB Financial Group να διατηρήσει την αξία της καθώς αξιολογεί στρατηγικές εναλλακτικές για τις πολύτιμες επιχειρήσεις και τα περιουσιακά της στοιχεία, ιδιαίτερα την SVB Capital και την SVB Securities», δήλωσε ο Γουίλιαμ Κοστούρος, Chief Restructuring Officer του SVB Financial Group.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.