Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ενόχληση των Βρετανών από τα συνεχή αιτήματα του Κιέβου για αποστολή όπλων: «Δεν είμαστε η Amazon»

Ο Μπεν Γουάλας κάλεσε τους Ουκρανούς να δείξουν περισσότερη «ευγνωμοσύνη» απένταντι στους συμμάχους τους

Μοιραστείτε το

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας δήλωσε σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν είναι η Amazon», ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, σε ό,τι αφορά την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Κίεβο θα μπορούσε να δείξει περισσότερη «ευγνωμοσύνη» στους συμμάχους του.

«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο κόσμος θέλει να βλέπει ευγνωμοσύνη» είπε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο Γουάλας, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους. «Κάποιες φορές πρέπει να πείσουμε χώρες να εξαντλήσουν τα αποθέματά τους. Ναι, αυτός ο πόλεμος είναι ένας ευγενής πόλεμος (…) αλλά κάποιες φορές πρέπει να πείθουμε τους κοινοβουλευτικούς (σ.σ. βουλευτές και γερουσιαστές) στις ΗΠΑ. Πρέπει να πείθουμε πολιτικούς αξιωματούχους που, σε άλλες χώρες, αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο», σχολίασε.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γουάλας εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του όταν, σε μια επίσκεψη που πραγματοποίησε πέρσι στην Ουκρανία, του δόθηκε ένας «κατάλογος όπλων» τα οποία χρειάζεται το Κίεβο.

«Ξέρετε, δεν είμαστε η Amazon. Τους το είπα πέρσι, όταν ταξίδευα επί 11 ώρες για να μου δώσουν έναν κατάλογο», τόνισε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, προσπάθησε από την πλευρά του να ρίξει τους τόνους. «Ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσα έχουμε κάνει σε πολλές περίπτωσεις, κυρίως στην απίστευτα συγκινητική ομιλία του στο (βρετανικό) κοινοβούλιο, νωρίτερα φέτος (…) Ξέρω ότι ο ίδιος και ο λαός του είναι ευγνώμονες για τη στήριξη μας, για την υποδοχή που επιφυλάξαμε σε πολλές ουκρανικές οικογένειες», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.