Εγκεφαλικά νεκρό 4χρονο παιδί στην Κύπρο που παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας, ιατρικό λάθος καταγγέλλει η οικογένειά του
- Ο ΟΚΥπΥ διερευνά καταγγελία για 4χρονο παιδί στην Κύπρο, που είναι εγκεφαλικά νεκρό μετά από συμπτώματα μηνιγγίτιδας.
- Η μητέρα καταγγέλλει κωλυσιεργία και ιατρικά λάθη από τους γιατρούς που οδήγησαν στην τραγική κατάσταση του παιδιού.
- Το παιδί μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε εγκεφαλική νέκρωση.
Όπως αναφέρθηκε, το αγοράκι μεταφέρθηκε αρχικά από τους γονείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και από εκεί, λόγω επιδείνωσής του στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.
Δυστυχώς, μεταφέρεται από το περιβάλλον του παιδιού, φαίνεται ότι είναι εγκεφαλικά νεκρό, με τους γονείς του να καταγγέλλουν καθυστέρηση και σοβαρά λάθη.
Πώς απαντά ο ΟΚΥπΥ
Σε σχέση με δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αφορούν δηλώσεις μητέρας σχετικά με την αντιμετώπιση του 4χρονου παιδιού της, ο ΟΚΥπΥ έλαβε υπόψιν τις αναφορές και έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά γεγονότα.
Ο Οργανισμός εκφράζει τη συμπάθειά του προς την οικογένεια του παιδιού και διαβεβαιώνει ότι κάθε σχετική αναφορά αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης